Poolse president Duda besmet met coronavirus

ANP Producties | Bron: ANP

De Poolse president Andrzej Duda heeft positief getest op het coronavirus, maar voelt zich goed. Dat zei zijn woordvoerder Blazej Spychalski zaterdag.

"De president is gisteren getest op de aanwezigheid van coronavirus. De uitslag bleek positief. Met de president gaat het goed. We hebben constant contact met de relevante medische diensten", zei Spychalski op Twitter.

Duda's besmetting komt op een moment dat het land wordt geconfronteerd met een sterke stijging van coronagevallen. Het aantal nieuwe besmettingen bereikte vrijdag een record van meer dan 13.600 in een etmaal.

Meer beperkingen

Duda (48) bekleedt een voornamelijk ceremoniële rol, maar heeft een vetorecht op wetgeving. Hij is een bondgenoot van de regerende conservatieve partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS).

Vanaf zaterdag zullen er in Polen meer beperkingen van kracht worden om de verspreiding van het virus tegen te gaan, waaronder een sluiting van twee weken van restaurants en bars.

Het ministerie van Volksgezondheid meldde vrijdag 153 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus, waardoor het totaal aantal op 4172 komt.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.