Trump stemt op zichzelf in Florida

ANP Producties | Bron: ANP

President Donald Trump heeft zaterdag vervroegd een stem uitgebracht voor de presidentsverkiezingen van 3 november. "Ik heb gestemd op een kerel met de naam Trump", zei hij lachend in een als stembureau ingerichte bibliotheek in West Palm Beach in Florida. Hij droeg een mondkapje.

Trump verblijft vaak in zijn landhuis en golfresort Mar-a-Lago in West Palm Beach. Zijn Democratische tegenstrever Joe Biden bracht vrijdag al zijn stem uit, in zijn thuisstaat Indiana.

Ruim 56 miljoen Amerikanen hebben inmiddels gestemd, blijkt uit cijfers van het US Elections Project van de Universiteit van Florida. Meer dan 38,5 miljoen deden dat per post en de rest persoonlijk. Nooit eerder stemden zo veel Amerikanen zo vroeg.

Trump zegt vaak, zonder bewijs aan te voeren, dat stemmen per post vatbaar voor fraude zou zijn. Ook nu zei hij dat persoonlijk een stem uitbrengen "veel veiliger" is dan briefstemmen. "Alles was perfect, strikt, zeer strikt, volgens de regels" , aldus Trump. "Als je je stembiljet opstuurt, kan het nooit zo veilig zijn."

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.