Demonstranten botsen met politie in Napels om coronamaatregelen

ANP Producties | Bron: ANP

Honderden demonstranten kwamen vrijdagavond in Napels in botsing met de politie bij protesten tegen coronavirusbeperkingen in de Zuid-Italiaanse stad.

Op sociale media werden oproepen gedaan om te protesteren tegen de ​​avondklok die dit weekend van kracht werd in de regio Campanië om een tweede golf van coronabesmettingen tegen te gaan.

Een overwegend jong publiek marcheerde zingend door de straten van de regionale hoofdstad terwijl het uitgaansverbod om 23.00 uur inging.

Rookbommen

Sommigen gooiden rookbommen en andere projectielen naar de politie en staken afvalbakken in brand. Een van de demonstranten droeg een geïmproviseerd protestbord met de tekst: "Als je sluit, betaal je."

De regionale president Vincenzo de Luca had opgeroepen tot nog strengere maatregelen om het virus in Campanië in te dammen, waar de afgelopen dag 2300 coronabesmettingen werden geregistreerd.

Nationale lockdown

"We staan op de rand van een tragedie, we hebben een nationale lockdown nodig", zei hij.

Premier Giuseppe Conte heeft tot dusver vermeden opnieuw een complete lockdown op te leggen. Die zorgde er eerder dit jaar voor dat het hele land twee maanden in quarantaine werd gehouden. Het veroorzaakte de ergste naoorlogse recessie van het land.

Italië was het eerste Europese land dat zwaar door het virus werd getroffen. Volgens cijfers van het ministerie van Volksgezondheid heeft het nu bijna 500.000 gevallen en 37.000 doden geregistreerd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.