Topmannen Facebook en Twitter verschijnen in november in Senaat

ANP Producties | Bron: ANP

Twittertopman Jack Dorsey en Mark Zuckerberg van Facebook zullen na de Amerikaanse verkiezingen in de Senaat verschijnen om vragen te beantwoorden over het blokkeren van een kritisch artikel over de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. Voorzitter Lindsey Graham van de Senaatscommissie voor Juridische Zaken heeft dat bekendgemaakt.

Dorsey en Zuckerberg zullen op 17 november vrijwillig voor de commissie, die door de Republikeinen wordt gedomineerd, verschijnen. De senatoren willen de twee topmannen aan de tand voelen over het besluit van beide sociale media om een artikel van de rechtse tabloid New York Post te blokkeren.

Het betreffende stuk stelt op basis van e-mails dat Bidens zoon Hunter de invloed van zijn vader zo'n zes jaar geleden gebruikte toen hij voor de Oekraïense aardgasmaatschappij Burisma werkte. Joe Biden, destijds vicepresident, zou zijn zoon te hulp zijn geschoten.

Twitter en Facebook besloten de circulatie van het artikel te beperken omdat het op gehackt materiaal zou zijn gebaseerd, al is Twitter inmiddels op dat besluit teruggekomen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.