Willemijn Veenhoven volgt Felix Meurders op bij 'Spijkers'

ANP Producties | Bron: ANP

Willemijn Veenhoven vormt vanaf januari 2021 samen met Dolf Jansen het nieuwe presentatieduo van Spijkers met Koppen bij BNNVARA op NPO Radio 2. Ze volgt Felix Meurders op die het programma 25 jaar presenteerde.

Veenhoven blijft samen met Menno Bentveld het BNNVARA-programma Vroege Vogels presenteren op NPO 2. Voorlopig is ze ook nog samen met Erik Dijkstra te zien bij Op1, maar voor die plek wordt een vervanger gezocht. Spijkers met Koppen is iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur te horen bij BNNVARA op NPO Radio 2.

Veenhoven noemt het een eer om in de voetsporen van Felix Meurders te treden. "Hij was mijn leermeester op Radio 1 en is bij Spijkers al 25 jaar de gekroonde koning van het programma. Hij heeft het programma de journalistieke smoel gegeven waar ik samen met de rest van Nederland enorm van heb genoten." Ook kijkt ze er "bijzonder naar uit om er iedere week met Dolf Jansen een feestje van te maken".

Gert-Jan Hox, directeur Content BNNVARA: "De schoenen van Felix Meurders zijn groot om te vullen, maar toch hoefden we niet lang na te denken over wie de geknipte opvolger voor hem is: Willemijn Veenhoven."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.