Weg naar strand van Velsen-Noord ’s nachts afgesloten na geruchten over illegaal feest

De Reyndersweg naar het strand.
© archieffoto
Velsen-Noord

De Reyndersweg naar het strand van Velsen-Noord inclusief de directe omgeving is vannacht en de nacht van zaterdag op zondag verboden gebied.

De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) heeft hiertoe besloten na aanwijzingen dat er dit weekeinde ’s avonds een illegaal feest zou worden gehouden op of bij het strand. De afgelopen maanden zijn er al dergelijke bijeenkomsten in de regio geweest.

Veel bezoekers houden geen anderhalve meter afstand en ook worden de hygiënemaatregelen niet nagekomen. De kans op het verspreiding van het coronavirus is dan groot. ,,Onder jongeren tussen de 19 en 29 jaar doen zich relatief veel besmettingen voor”, stelt Marianne Schuurmans, voorzitter van de VRK. Evenmin is het toegestaan daar geluidsapparatuur in bezit te hebben. De verboden gelden tussen 20 uur ’s avonds en de volgende dag 6 uur. Uitzondering op het verbod geldt voor bestemmingsverkeer, passanten en personen die werkzaam zijn in de gebieden.

Eerder werden voor de recreatiegebieden Spaarnwoude, De Groene Weelde, het Haarlemmermeerse Bos en Toolenburgerplas en de stranden van Zandvoort en Bloemendaal dergelijke besluiten genomen om illegale feesten tegen te gaan. Daar werkten de maatregelen goed en worden deze ook voortgezet.

De noodverordening van Veiligheidsregio Kennemerland geldt voor de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.