Indrukwekkende Sebastian Soto schiet Telstar voorbij Helmond Sport: 2-0

Archieffoto van Sebastian SSoto
© Archieffoto
Velsen-Zuid

Telstar deed vrijdagavond uitstekende zaken door Helmond Sport met 2-0 te verslaan. Dat had het voornamelijk aan een speler te danken: invaller Sebastian Soto scoorde twee keer.

Lees hier meer: Telstar heeft met Sebastian Soto weer een prima spits in huis: ’Ik ken Van Basten, hoor. Ik was als kind een supporter van Ajax’ [video]

De aanloop naar de wedstrijd verliep voor de ploeg van Andries Jonker onrustig. Sven van Doorm, Vincent Regeling en keeperstrainer Colin van der Meijden stonden een halfuur voor de wedstrijd nog buiten de poorten van het stadion. De uitslag van hun coronatest was niet op tijd binnengekomen, waardoor ze niet mochten aansluiten bij de groep.

Vincent Regeling en Sven van Doorm zijn doorgaans basisspelers. Regeling werd achterin vervangen door Siebe Vandermeulen. Vandermeulen stond maandag tegen Roda JC nog rechtsback, Yaël Liesdek nam die positie over. Welat Cagro nam de plek van Van Doorm over.

Opvallende afwezingen in de basisopstellingen waren verder Norwich City-huurlingen Sebastian Soto en Dan Adshead. Soto werd voorin vervangen door de weer fitte Glynor Plet. Adshead moest zijn plaats afstaan aan Cas Dijkstra.

Zo trad Telstar met een zeer jong elftal aan tegen Helmond Sport. De ’Witte Welpen’ begonnen nog goed. Welal Cagro was dichtbij de openingstreffer met een schoot op de paal. Daarna kantelde de verhoudingen in het voordeel van de bezoekers. Jordy Thomassen was dichtbij een treffer, maar zijn schot zeilde over.

Andries Jonker greep in bij Telstar door Soto in te brengen voor de matig spelende Gyliano van Velzen. Zijn eerste balcontact was direct een doelpunt. Hij kreeg de bal aan de rand van de zestien van Shayne Pattynama en haalde fantastisch uit.

Soto liet maar weer eens zien dat hij de capaciteiten heeft om veel verder te reiken dan de Keuken Kampioen Divisie. Hij heeft een fantastische aanname en viel ook op met een wonderschone passes. Zijn techniek is uitstekend en bovendien is hij dodelijk voor het doel. Zijn tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten. Het was weer Shayne Pattynama die voorgaf. Die schoot letterlijk tegen het hoofd van Soto aan, waarna de bal achter doelman Stijn van Gassel aankwam.

Helmond Sport kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas.

Telstar Schendelaar; Liesdek, Vandermeulen, Benamar, El Yaakoubi, Pattynama, Dijkstra (78. Adshead), Najah, Cagro; Plet (78. Sprangers), Van Velzen (46. Soto)

Helmond Sport Van Gassel; Van der Sluys (76. De Bie), Dzepar, Van Hoorenbeeck, Reith; Duijvestijn, Stans, Vereijken; Luokili (73. Gosseling), Thomassen, Van Keilegom (67. Bosiers)

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen