Coach Mervin Gario blijft langer bij hoofdklasser Pioniers

Mervin Gario© Archieffoto United Photos

Theo Plasschaert
Hoofddorp

Mervin Gario begint in 2021 aan zijn vierde seizoen als hoofdcoach van Meerlease Pioniers.

Gario zal daarnaast zo nodig bij blessures of schorsingen in zijn selectie ook weer inzetbaar zijn als derde honkman. Verdedigend staat de 34-jarige Gario nog steeds zijn mannetje en aan slag blijft hij ook van waarde voor de Hoofddorpse hoofdklasser.

Pioniers nam vier jaar geleden een gok door de toen al voor de ploeg spelende Gario ook als coach zonder ervaring voor de groep te zetten. Het pakte goed uit met tot nog toe drie play-off plaatsen.

In het afgelopen, door corona verkorte, honkbalseizoen eindigden de Hoofddorpers na een tumultueus verloop als derde in de play-offs achter Neptunus en Amsterdam. Assistent Theo Geerman blijft ook aan. Pitcherscoach Gillian van Lith vertrekt, een opvolger is nog niet benoemd. Tot 16 november hebben de hoofdklassers tijd om hun selectie voor het komend seizoen op orde te brengen.

Het is nog niet duidelijk of international Lars Huijer terugkeert bij Pioniers. De Hoofddorper vertrok vlak voor de play-offs naar de Duitse club Heidenheim Heideköpfe. Met die ploeg werd hij afgelopen weekeinde kampioen van Duitsland door Bonn Capitals in drie wedstrijden te verslaan. Huijer gooide de volledige tweede wedstrijd die met 3-0 werd gewonnen. Hij schakelde in dat duel tien tegenstanders uit met drie slag en kreeg slechts zes honkslagen tegen. Landgenoot Mike Bolsenbroek was in de andere twee duels winnend werper.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen