Coronacijfers donderdag: landelijk een enorme stijging, in de Haarlemse regio stabiel

Haarlem

Terwijl landelijk gezien donderdag het hoogst aantal coronabesmettingen tot nu toe is vastgesteld (9.251 gevallen), zijn de cijfers in Haarlem en omgeving redelijk stabiel, zo blijkt uit de RIVM-cijfers.

In Haarlem is aan 80 inwoners gemeld dat ze positief getest zijn en COVID-19 hebben, 1 meer dan een dag eerder. Relatief gezien heeft de Spaarnestad te kampen met het hoogste aantal besmettingen: 49,1 per 100.00 inwoners.

In Haarlemmermeer werden donderdag 67 nieuwe gevallen gemeld, het laagste aantal sinds vorige week donderdag. Woensdag waren het er nog 76. Omgerekend naar 100.000 inwoners zijn het 42 besmettingen.

In Zandvoort is bij 7 inwoners corona vastgesteld (-1 ten opzichte van woensdag), in Hillegom 8 (+1), in Heemstede 9 nieuwe besmettingen (+4) en in Bloemendaal kregen 6 inwoners te horen dat ze positief zijn getest (-5).

Landelijk gezien is het aantal ziekenhuisopnames in de afgelopen 24 uur gestegen van 101 naar 110 en er zijn 46 mensen overleden ten gevolge van het coronavirus.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.