Premium

Onze post zwerft wat af, illustreren reacties van lezers op onze oproep

© Illustratie Maarten Wolterink

Duizelingwekkend is het aantal brieven en postpakketten dat een leger postbestellers en pakketbezorgers elke dag aflevert. Alleen al PostNL 6,8 miljoen brieven en 900.000 pakketten.

Meestal loopt dat gesmeerd, maar zelfs met het geringste foutpercentage heb je het toch al gauw over grote aantallen brieven en pakjes die niet meteen of helemaal niet worden afgeleverd. En die soms de vreemdste zwerfroutes afleggen. De ruim veertig reacties op onze oproep illustreren dat maar weer eens.

Het begon met kapper Wim Brandjes uit Heemskerk die twee scharen had laten slijpen. PostNL had in de track&trace verzonnen dat de scharen op een zaterdag in zijn brievenbus waren gedaan. Maar Brandjes heeft helemaal geen brievenbus en de scharen waren spoorloos. Tot wij ons ermee bemoeiden en ze na twee maanden opeens alsnog werden bezorgd. Zonder uitleg. ’Heeft u ook wel eens zoiets meegemaakt?’, vroegen we. Dat hebben we geweten. Ruim veertig lezers mailden hún wonderlijke en irritante ervaringen met vooral PostNL en DHL.

Meer nieuws uit Ombudsman

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.