Beverwijks Young Art Festival X Najaarseditie verplaatst naar februari

Performence straks ook in de kerk.
© Foto Nico Benning
Beverwijk

De geplande najaarseditie van het Young Art Festival in november is definitief verplaatst. De organisatie verplaatst het evenement naar februari 2021 in de Goede Raadkerk in Beverwijk.

Naar aanleiding van de persconferentie en de huidige situatie rondom corona heeft de organisatie besloten dat het onverstandig is om door te gaan met de organisatie van YAF X Najaarseditie. ,,De locatie, de Goede Raadkerk, is akkoord met een YAF X Wintereditie in februari. Daar zijn we blij mee’’, zegt Tess van den Brink van de organisatie.

Ook aan het tweede YAF Magazine, dat in november uitkomt, wordt hard gewerkt. ,,Het thema is ’Stroming’. Er is tijdens de coronaperiode van alles creatief gaan stromen. Kunstenaars van verschillende plekken werken samen. Dat staat allemaal in het nieuwe magazine.’’

Inschrijving

Jesse van der Wel studeerde af de theateropleiding Artez in Arnhem. ,,Hij is al jaren betrokken bij YAF. Voor de wintereditie heeft hij een muziektheaterproductie gemaakt. Suze Giesbergen is curator van de expositie die te zien zal zijn. Zij stelde de tentoonstelling samen met werk van jong talent tot kunstenaars van de gevestigde orde. Door de verplaatsing is de inschrijving uitgebreid. Tot 1 november kun je nog inschrijven. Naast muziektheater en de expositie kunnen bezoekers ook een ’sit in concert’ verwachten of naar de Arthouse bioscoop.’’

Alles was klaar voor de start. ,,Klopt. Ons plan is coronaproof, maar wat voor signaal geef je dan af? Als thuisblijven het beste is wat je kunt doen. Met de oplopende besmettingen vinden we het niet verantwoord. We zijn erg blij dat we straks terechtkunnen in de Goede Raadkerk. Tenminste als er niet opeens een huurder komt. We hopen dat de mensen die al in de kerk kwamen, ook komen. Ouderen en mindervaliden, voor allemaal is aandacht. Het is leuk om je ook te richten op de ouderen die al zo de klos zijn door corona. Wij beloven een veilig evenement voor iedereen in februari, als het meezit’’, aldus Van den Brink.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.