Telstar zonder Korpershoek naar Roda JC: ’Maar blessure is minder ernstig dan verwacht’

Frank Korpershoek.© Foto Ron Pichel

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Aanvoerder Frank Korpershoek mist maandagavond het duel van Telstar uit bij Roda JC. Hij heeft veel last van zijn enkel.

Korpershoek viel vorige week tegen TOP Oss in de slotfase uit met een enkelblessure. ,,De wedstrijd tegen Roda komt te vroeg, maar het is minder ernstig dan we dachten”, vertelt trainer Andries Jonker.

Vorige week miste Jonker tegen TOP Oss drie spelers die vanwege coronagevallen in de familie in quarantaine verbleven. Deze spelers trainden deze week apart van de groep. Achter de inzetbaarheid van Rashaan Fernandes, Glynor Plet en derde doelman Abdel El Ouazzane staat dan ook een vraagteken.

Verdediger Ilias Bronkhorst heeft hamstringklachten en trainde zondag niet mee. ,,Maar ik heb niet als regel dat een speler de laatste training voor de wedstrijd moet hebben meegetraind zoals sommige andere trainers”, reageert Jonker. ,,Dus we beslissen maandag of Ilias mee kan doen.”

Ondanks dat de overheid besloot om het professionele voetbal voorlopig door te laten gaan, gaat het volgens Jonker bij Telstar ’voor de helft over voetbal en voor de andere helft over corona.’

,,Het is natuurlijk vervelend om een mondkapje te dragen en slechts met vier spelers tegelijk te kunnen douchen. Aan de andere kant: als je dat afzet tegen de grootte van het probleem, waar heb je het dan over? Wij nemen onze verantwoordelijk. We hebben het verzoek gehad om mee te helpen aan het testen van sneltesten. Alle spelers en stafleden hebben unaniem besloten om hieraan mee te werken. We willen bijdragen aan de bestrijding van het virus waar dat kan.”

Jonker kijkt uit naar het treffen met Roda JC. ,,Zij hebben dit seizoen veel geld ter beschikking, dat is te zien aan de selectie met veel ervaring. Zij willen promoveren en hebben een groot stadion. Zo’n tegenstander motiveert.”

Tom Overtoom, oud-speler van onder meer FC Volendam, Excelsior, Almere City en NEC, traint een aantal dagen met Telstar mee. ,,De deur staat altijd op een kier voor spelers, omdat er bij ons ook altijd spelers kunnen vertrekken. Tom laat zien dat hij een uitstekende voetballer is. Op het moment is het niet te verwachten dat hij er nog bijkomt. De bodem van onze schatkist is goed zichtbaar.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen