Minister Van Ark: geen uitzondering voor andere sporten

© ANP
DEN HAAG

Er blijft de komende weken alleen een uitzondering voor het betaald voetbal in de ere- en eerste divisie en het eredivisievoetbal voor vrouwen. Dat liet minister Tamara van Ark (Sport) na de ministerraad weten.

Het kabinet verklaarde dinsdag bij de afkondiging van de gedeeltelijke lockdown dat het betaalde voetbal op de hoogste niveaus door mag gaan. Later kwam daar na kritiek uit onder meer de Kamer ook nog het vrouwenvoetbal bij.

Maar andere topsporters willen ook dat hun sport door mag gaan. Sportkoepel NOC*NSF kondigde vrijdag aan bij het kabinet te gaan pleiten om de topcompetities onder strenge voorwaarden van de coronaprotocollen toch door te laten gaan.

Grens

"We hebben een grens getrokken", aldus Van Ark. "Ik kan de groepen nu niet nog verder oprekken." Volgens haar kunnen er geen verdere uitzonderingen worden gemaakt want "we moeten het aantal contacten en bewegingen beperkt houden".

De minister snapt dat haar beslissing "zwaar valt bij andere sporters". Ze neemt het besluit met "pijn in het hart".

Ze wil wel met NOC*NSF in gesprek gaan over hoe met dit soort kwesties in de toekomst moet worden omgegaan. Ook wil Van Ark alvast het gesprek aangaan om te kijken hoe het verder moet met de sport als de regering de coronamaatregelen gaat afschalen.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen