Alles is anders dit jaar in Haarlem, behalve de feestverlichting

Ook in de Zijlstraat wordt de feestverlichting opgehangen.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Zo ongeveer alles is anders dit jaar, behalve de feestverlichting in de binnenstad van Haarlem. Want die wordt gewoon weer opgehangen, coronapandemie of niet.

Geen officiële intocht van Sinterklaas, geen kerstmarkt maar het bekende silhouet van de Grote of Sint Bavo-kerk verschijnt wel weer hoog in het straatbeeld om aan te geven dat de feestmaanden naderen.

,,Gelukkig wel’’, zegt Alain Timmers van Timmers Elektro en Illuminatietechniek. Zijn medewerkers zijn dezer dagen bezig om de feestverlichting op te hangen. ,,Stel je voor dat dit ook niet door zou gaan, dan zou het wel een hele dooie boel in de stad worden. Dit is letterlijk en figuurlijk een lichtpuntje.’’

Het is gebruikelijk dat de feestverlichting met een kleine plechtigheid officieel wordt ontstoken. Die staat nu gepland voor volgende week zondag, aldus Timmers. Of het door alle nog strengere coronamaatregelen ook daadwerkelijk doorgaat is nog onzeker, maar hoe dan ook, de verlichting zal de komende tijd het stadsbeeld domineren.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.