Aanhoudingen en boetes bij diverse illegale feesten

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in verschillende plaatsen aanhoudingen verricht en boetes uitgedeeld bij feesten en illegale feesten waar mensen zich niet aan de coronaregels hielden.

In Vlissingen hielden agenten twee mensen aan bij de beëindiging van een feest in een loods aan de Singel, waar enkele tientallen mensen aanwezig waren.

De 19-jarige man uit Oost-Souburg en een 20-jarige man uit Koudekerke werden gearresteerd omdat ze weigerden te vertrekken. In totaal hebben vijftien mensen een boete gekregen, aldus de politie. Een aantal feestgangers ging er direct vandoor toen ze de agenten aan zagen komen.

Illegale straatrace

In Volendam werd er gefeest in een bedrijfspand aan de Julianaweg. De politie heeft tegen alle 32 aanwezigen en de organisator proces-verbaal opgemaakt. Hierna werden alle feestgangers weggestuurd.

De politie maakte in Waalwijk een einde aan een illegale straatrace. Er waren bij de straatrace zo'n vijftig voertuigen betrokken en er was 'een grote hoeveelheid toeschouwers' aanwezig, aldus een agent. "Enkele bestuurders werden gecontroleerd en hun gegevens zijn vastgelegd."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.