Acht nieuwe tips over forse mishandeling van handhaver in IJmuiden aan Zee

De politie zoekt deze dader nog. Hij trapte een boa keihard in de rug.
IJmuiden aan Zee

De politie onderzoekt acht nieuwe tips over een nog gezochte verdachte van de fikse mishandeling van een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) op het Kleine Strand van IJmuiden aan Zee, eerder dit jaar. Dat laat een politiewoordvoerder desgevraagd weten.

De tips kwamen de afgelopen dagen binnen nadat dinsdagavond in het tv-programma ’Opsporing Verzocht’ aandacht aan de zaak was besteed. ,,De tips worden nagetrokken. Maar de verdachte heeft ook nog steeds de mogelijkheid zich te melden’’, aldus de zegsvrouw.

Tientallen jongeren keren zich op Hemelvaartsdag tegen vier handhavers die een jongen aanspreken die vanaf de pier in zee is gesprongen. Ze worden geduwd, geslagen en geschopt. Een van de handhavers belandt in een ziekenhuis, met zwaar letsel in het gezicht.

Hij kan al drie maanden niet meer werken, werd in de uitzending van ’Opsporing Verzocht’ gemeld. De boa heeft nog dagelijks last van de naweeën van het incident. Zo kan hij moeilijk eten en is hij al negen kilo afgevallen.

De politie kon al vrij snel na het incident twee verdachten oppakken: een meisje en een jongen, beiden toen zeventien jaar en afkomstig uit IJmuiden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.