Premium

Verpleegkundigen van Rode Kruis Ziekenhuis bemannen al 25 jaar verbandkamer op Tata Steel: ’De verbandkamer is uniek in heel veel opzichten’

De verbandkamer in 1957.
© Foto Tata Steel
Velsen-Noord

Verstopt tussen tientallen metershoge fabrieken, zwaar vrachtverkeer en geel gekleurde bloembermen steekt een laag, rechthoekig gebouwtje eigenwijs af tegen de rest van de omgeving op het terrein van Tata Steel. Het is de verbandkamer van het Rode Kruis Ziekenhuis. Een behandelplaats waar al 25 jaar lang medische hulp wordt verleend aan iedereen die werkzaam is op het terrein van Tata Steel.

De verbandkamer wordt 24 uur per dag, zeven dagen per week bemand door een spoedeisende hulp-verpleegkundige van het Rode Kruis Ziekenhuis. Het gebouw is ingedeeld in verschillende kamers, waaronder een algemene verbandkamer, een observatieruimte, een natte ruimte en een behandelkamer voor oogletsel. ,,Het enige dat we hier niet meer hebben is een röntgenapparaat’’, zegt Arjan Bakker, verpleegkundige, aanspreekpunt en coördinator op de verbandkamer. Ook werkt hij als spoedeisende hulp-verpleegkundige in het Rode Kruis Ziekenhuis.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.