Kunstschatten van Schalkstad laat ’creativiteit in crisistijd’ zien

'Looking out for love, in the night so still (big love)', is te zien in de voormalige etalage van H&M in Centrum Schalkwijk.
© Werk van Nina Bredemeijer
Haarlem

Het wordt een ruim opgezette kunst- en cultuurmanifestatie die binnen de beperkingen van de coronamaatregelen toch mensen op verschillende gebieden kan verbinden: Kunstschatten van Schalkstad is komend weekeinde na een paar jaar afwezigheid weer terug.

,,Wij hebben het gevoel dat de noodzaak tot verbinding tijdens deze droeve tijden groter is dan ooit en willen mensen op een veilige manier met elkaar op sociaal, cultureel en spiritueel gebied in contact brengen’’, zo meldt de organisatie. Vandaar ook de ondertitel ’Creativiteit in crisistijd’ dat aan het evenement is gehangen.

Het programma van vrijdag, zaterdag en zondag omvat exposities op acht locaties, workshops tekenen, Afrikaanse dans, percussie, twee keer een historische wandeling door Schalkwijk, twee keer een natuur-kunstwandeling, bezoek aan de bloemenpluktuin, woonbotenfietstocht langs Zuid-Schalkwijkerweg, Franse chansons in het winkelcentrum, bezichtiging molen De Eenhoorn en verschillende zang-, dans- en muziekoptredens.

Op de site kunstschatten.blogspot.com is het volledige programma te bekijken.

Lees ook Wandeling door historisch Schalkwijk, van ver voor de huidige Haarlemse nieuwbouwwijk dus

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.