Velsen was zaterdagavond na verrassende zege even koploper in de zondagse hoofdklasse A

Haren

Wie zaterdagavond op teletekst keek, zag Velsen als koploper in de hoofdklasse A. staan. Het ongeslagen Be Quick 1887 was verrassend met 0-4 verslagen.

Na de zondagse wedstrijden staat Velsen op een kleurige gedeelde derde plaats. Door de corona zijn er hier en daar nog wat duels in te halen maar voorlopig presteert de ploeg van Jan Nederburgh naar behoren. ,,Die punten kunnen maar binnen zijn. Er staat een goed collectief. En we zijn een ploeg waar het moeilijk tegen te spelen is.”

Velsen was overigens wel fortuinlijk in het Groningse Haren. Paal en lat stonden in de weg voor een vroege treffer van de thuisploeg. ,,We stonden onder druk en Be Quick had veel beweging. Tot de twintigste minuut hadden we daar veel moeite mee. Met wat kleine aanpassingen was het voor iedereen duidelijk en konden wij pressie geven. Dat leidde voor rust tot twee doelpunten”, zei Nederburgh, die in die fase wel Mischa Plug zag uitvallen. ,,Mischa had last van zijn lies en om erger te voorkomen, wisselde ik hem direct voor Frencel Lewis.”

De 0-1 was van Bastiaan Scholten en de 0-2 kwam van de voet van Tom Kok. Keeper Yorinn Albers liet zich een op een niet verrassen en Velsen had enig geluk. In de tweede helft waren de invallers trefzeker. Lewis maakte de 0-3. ,,De 0-2 vlak voor rust was een klap voor Be Quick en na de 0-3 was de wedstrijd gespeeld.” De 0-4 was een opsteker voor Shady Daoud. De aanvaller was net een minuut in het veld en gaf een voorzet die door iedereen werd gemist en bij de tweede paal binnensloeg. Zondag speelt Velsen thuis tegen het matig presterende SDO.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen