Gewilde Telstar-verdediger Benaissa Benamar over interesse: ’FC Volendam is een mooie club, maar transfer is momenteel niet aan de orde’

Benaissa Benamar.© Foto Ron Pichel

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Toen Benaissa Benamar afgelopen week afwezig was bij de training van Telstar, doken er gelijk geruchten op dat hij op weg was naar een nieuwe club. Benamar was echter ziek en traint inmiddels met hersteltrainer Dirk van der Lugt aan zijn terugkeer.

Eerder deze week benadrukte trainer Andries Jonker al dat Benamar ’echt’ ziek was en niet afwezig was omdat hij een transfer wilde afdwingen. De 23-jarige Amsterdammer had geen corona, zo wees een test uit. ,,Gelukkig niet, ik was verkouden maar voel me inmiddels alweer wat beter.”

Benamar geeft net als Jonker aan dat hij niet in gesprek is met een andere club. ,,Je hoort hier en daar dingen. Er spelen wel wat dingetjes, maar het is nog niet helemaal concreet.”

De verdediger, die sinds vorige zomer bij Telstar speelt, heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag hogerop wil: ,,Ik heb natuurlijk ambities. Ik ben naar Telstar gekomen om hier te presteren, beter te worden en een stap te zetten naar een hoger niveau. Als de kans zich voordoet en het gaat om een mooie club waar de kans op speeltijd groot is, dan ga ik het zeker overwegen.”

Een veel genoemde club waar Benamar heen zou gaan is FC Volendam. ,,Volendam is een mooie club met een goede trainer en ik heb er in de jeugd gespeeld. Een transfer is alleen momenteel niet aan de orde.”

Ook trainer Andries Jonker ontkent dat er onderhandelingen gaande zijn. Hij geeft wel aan dat Telstar bereid is om mee te werken aan een eventuele transfer. ,,Maar dat geldt voor elke speler, iedereen bij Telstar is te koop. Want dat is waar de club van leeft.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen