Stadsdichter Haarlem stopt er mee

Internetredactie
Haarlem

De omstreden Haarlemse stadsdichter stopt er mee. Dat maakt hij vrijdagavond bekend op zijn facebook.

Darryl Danchelo Osenga, artiestennaam Insayno, lag onder vuur vanwege teksten over de Holocaust in zijn songteksten.

De politiek in Haarlem wilde hem een nieuwe kans geven nadat hij zijn excuses aanbood. Hij mocht aanblijven als stadsdichter.

Lees ook: Stadsdichter Haarlem door burgemeester en wethouders afgezet. Insayno vindt dat titel hem is afgepakt

Het gemeentebestuur zegt vrijdagavond in een verklaring dat de discussie rond zijn persoon en zijn standpunten "een geloofwaardige invulling van het stadsdichterschap onmogelijk" maken.

Na zijn benoeming doken nieuwe citaten van Insayno op op "die haaks staan op waarden waar de gemeente Haarlem voor staat", aldus B en W.

Welke citaten dat precies zijn, wil een woordvoerster niet zeggen. "Maar het werden er steeds meer en het liep redelijk vol met nieuwe uitspraken die heftig waren." Reden om afscheid te nemen van de stadsdichter, aldus de voorlichtster.

Lees ook: Bevrijdingspop-voorzitter Bernt Schneiders zet vraagtekens bij benoeming nieuwe stadsdichter: ‘Iemand die er bijzondere denkbeelden op na houdt’

Lees ook: Uiteenlopende reacties op Haarlemse stadsdichter Insayno: ’Als we niet over Holocaust en slavernij kunnen praten, verklaar je ze tot taboe, dan is alle communicatie dood’

Lees ook: Rapper en vrijheidsstrijder Insayno wordt Haarlems nieuwe stadsdichter. Hij stond ooit op de barricades, maar die tijd ligt nu achter hem [video]

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.