Ervaring kan doorslag geven in duel tussen Koninklijke HFC en SCW

Rinus van der Lugt
Haarlem

De wedstrijd van de week is een interessant duel omdat het een clash wordt tussen Koninklijke HFC, een elftal dat bestaat uit spelers van 19/20 jaar, en SCW dat bestaat uit veelal ervaren spelers.

,,Wij hebben altijd moeite met Koninklijke HFC”, kijkt SCW-trainer Ardon de Waard naar de wedstrijd van vanmiddag uit. ,,Zij hebben de beschikking over een groot aantal spelers, en dat geldt voor ons niet. Wij moeten het doen met een vaste kern. Ik denk dat wij daar ook het verschil kunnen maken. Ik hoop dat de hechtheid van ons team uiteindelijk de doorslag gaat geven in plaats van de individuele klasse bij onze tegenstander. Zij hebben allemaal jonge spelers, terwijl wij een aantal ervaren spelers hebben rondlopen. Wij gaan ons ook zeker niet aanpassen aan de tegenstander. Wij hebben een bepaalde lijn ingezet en als het nodig is zijn wij in staat om te schakelen.”

,,Ik ben nieuw in deze competitie”, aldus Koninklijke HFC-trainer Kelly Giessen. ,,Dus ik weet alleen dat SCW afgelopen zaterdag met 3-0 heeft gewonnen maar weet niet hoe deze tegenstander speelt. Wij zijn dit seizoen ook een andere weg ingeslagen. Vrijdagavond krijg ik de namen van de spelers door waar ik een dag later mee moet spelen. Dat gebeurt in overleg met de trainer van zondag 1 en de Onder 21. Maar iedereen heeft op divisie niveau gespeeld. Het enige wat wij missen is kracht en ervaring.”

Otto Berendregt is de rapporteur bij deze wedstrijd die om 14.30uur begint.

Rinus van der Lugt

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen