Haarlem en Haarlemmermeer donkerbruin op de RIVM-kaart: aantal coronabesmettingen ruim verdubbeld

© Archieffoto Studio Kastermans / Danielle van Coevorden
Haarlem

In rap tempo kleuren Haarlemmermeer en Haarlem donkerbruin op de RIVM-kaart met coronabesmettingen. De afgelopen twee weken is het aantal mensen waarbij het virus is geconstateerd, ruim verdubbeld. Tussen 9 en 22 september werden in Haarlemmermeer 235 en Haarlem 210 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Alle plaatsen in Haarlem en omgeving vertonen een groeiend aantal besmettingen, behalve Zandvoort. Daar werd het virus in de afgelopen twee weken bij tien inwoners vastgesteld, drie minder dan in de twee weken ervoor.

In verhouding staat Haarlemmermeer bovenaan met 150,6 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Haarlem volgt met 128,9 besmettingen per 100.000 inwoners en daarna Heemstede met 99,1 besmettingen per 100.000 inwoners. Verhoudingsgewijs heeft Zandvoort het minst aantal besmettingen: 58,4 per 100.000 inwoners.

Ziekenhuis

De afgelopen twee weken zijn vijf Haarlemmers met corona opgenomen in het ziekenhuis, twee weken eerder waren dit nog drie mensen. En in Haarlemmermeer gaat het om vier ziekenhuisopnames, drie meer dan in de twee weken ervoor. Twee Haarlemmers en een Heemstedenaar zijn in de afgelopen veertien dagen overleden aan het virus.

Bekijk hier het aantal besmettingen per plaats:

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.