DIOS schiet uit startblokken in Voorhout en trekt stijgende lijn door

Bart Slegers
Voorhout

Onlangs werd de ploeg toch nog als ’lelijk eendje’ bestempeld in de tweede klasse. DIOS was eind vorig seizoen juist aan een opmars bezig onder trainer Ayhan Gargili en die trend zette door uit bij Foreholte: 2-5.

DIOS trad nagenoeg met hetzelfde elftal aan als waarmee de ploeg eindigde in maart. Enkele talenten kwamen uit de jeugd over en die lieten zich meteen positief gelden. ,,Dat is prettig, want we hebben niet de middelen om van buitenaf aan spelers te trekken. Dat is niet het beleid en des te mooier om te zien dat we jeugd moeiteloos in kunnen passen”, zo keek Gargili terug op het eerste optreden.

Dat ging als een komeet van start met een snelle treffer van Vincent Noordman. Daarna stokte het en kwam Foreholte in een tijdsbestek van twee minuten op 1-1 en 2-1.

,,Dan probeer je in de rust wat puntjes op de i te zetten. Dat lukte gelukkig en de wissels pakten goed uit”, aldus Gargili.

Invaller Jesse van Wees maakte snel de gelijkmaker. Jeffrey Hofkens maakte de 2-3 en daarna liep de ploeg simpel uit naar 2-5 via goals van David Reis en Ralf Noordman.

,,De jongens gaven aan dat ze nu al meer punten hadden dan tot Kerst een jaar geleden”, vertelde Gargili. ,,We moeten geloven in onze eigen kwaliteiten. Dan ben ik ervan overtuigd dat we kunnen meedoen dit seizoen.”

Schoten - Laakkwartier 2-2 (0-1)

Doelpunten Schoten: Van der Kuil (2x).

Roda ’23 - Pancratius 1-2 (1-1)

Doelpunten Pancratius: Fenne, Ruiter.

karakteristiek

ClubClubx-x

Wedstrijdkarakteristieken

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen