Zes doelpunten leveren geen winnaar op in duel tussen HYS en IJmuiden

Haarlem

In een aantrekkelijke wedstrijd hebben HYS en IJmuiden zaterdag de punten gedeeld met elkaar: 3-3.

,,In deze uitslag kan ik mij wel vinden”, aldus HYS-trainer Radjin de Haan. ,,Dit was wel de verhouding.” IJmuiden-trainer Tom Jacob daarentegen vond dat zijn ploeg te weinig had gekregen. ,,Wij waren over het algemeen de ploeg die het spel maakte, wij hebben de meeste kansen gehad.”

De thuisploeg moest al snel in de achtervolging. In de openingsfase was het namelijk Patrick Castricum die de bezoekers aan een voorsprong wist te helpen.

HYS was echter niet onder de indruk van deze snelle treffer. Alpay Kilic wist namelijk al snel de Haarlemmers weer op gelijke hoogte te brengen.

Beide ploegen probeerden wel met combinaties gevaarlijk te worden, maar omdat weinig ruimte werd gegeven moest toch regelmatig de lange bal gehanteerd worden. ,,Wij hebben te weinig geprofiteerd van het feit dat IJmuiden weinig snelheid heeft in de laatste linie”, aldus De Haan.

Dat de thuisploeg na de wissel weer op zoek moest naar gelijkmaker kwam omdat Sven Braaij de 1-2 kon binnentikken. Na de hervatting draaide in een tijdsbestek van vier minuten de wedstrijd om.

Amin Ouass en Yigitcan Cayir wisten de balans ineens naar de kant van HYS door te laten slaan. De bezoekers toonden echter veerkracht. Met nog een kwartier op de tijd klok wist Milan van Essen op 3-3 te zetten.

IJmuiden wilde meer, probeerde ook nog de zege te forceren, maar de thuisploeg gaf geen krimp. ,,Ook wij hebben nog een paar mogelijkheden gehad”, keek De Haan op het duel terug. ,,Maar een zege zat er voor ons niet meer in.”

Overige uitslagen: SCW-ZCFC 3-0 (2-0). De Lange 1-0, De Lange 2-0, De Vilder 3-0. Stormvogels-HCSC 5-1 (2-0). Springer 1-0, Leone 2-0, Springer 3-0, Krop 4-1, Van Westen 5-1. VVA/Spartaan-Pancratius 1-2 (0-1). Houben 0-1, Hulscher 0-2. ADO’20-Kon. HFC 0-1 (0-1). Habing 0-1. VVC-DWO 0-3 (0-1).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen