Onze Gezellen sloopt ambities van koploper Euro Stars met topweekend

Haarlem

Euro Stars weet weer even waar het staat na het derde weekend van september. Onze Gezellen kwam, zag en vermorzelde de koploper in twee eenzijdige duels. OG won met 11-0 en 7-2 en van een topper was dus geen sprake.

Daar heb je twee topteams voor nodig namelijk en OG was zo geconcentreerd dat ze niets weggaven. OG moest eigenlijk ook wel twee keer winnen om alles in eigen hand te houden. Bij een puntendeling zouden ze afhankelijk geweest zijn van de resultaten van Euro Stars.

,,We waren fantastisch. Twee wedstrijden lang heer en meester”, kwam Frank Koot (OG) superlatieven tekort voor zijn team.

In zeven innings denderde zijn ploeg zaterdag over de opponent uit Capelle aan den IJssel heen. Nick Boxelaar was superieur op de heuvel. De hele line-up sloeg zijn hits. ,,Dat is het mooie, het was echt een teamprestatie”, aldus Koot.

Gisteren kwam Euro Stars op het werpen van Tom Stuifbergen zowaar op 2-0, maar dat smetje werd al snel hersteld. Julius Tempelaars en Joffrey Heus waren beiden goed voor twee hits. OG klimt nu naar de tweede plaats achter RCH-Pinguins.

RCH was veel te sterk voor Wassenaar (16-5 en 10-5).

Het hoogtepunt van het weekend was de grand slam homerun van Koen Werkman. Zondag kwam RCH zelfs nog met 0-2 achter, maar dat vlekje poetsten de Heemstedenaren al in de gelijkmakende slagbeurt weg met vijf runs. Vooral defensief was Wassenaar totaal niet opgewassen tegen RCH.

Sparks verloor tweemaal van Amsterdam Pirates met 2-6 en 9-15.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen