Voormalig burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders President-Commissaris bij PWN

De nieuwe President-Commissaris van PWN Bernt Schneiders.
© Foto PWN/Edo Landwehr
Haarlem

Voormalig burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders mag zich sinds 1 augustus President-Commissaris van drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN noemen.

,,Als oud-burgemeester van verschillende gemeenten in Noord-Holland ken ik PWN misschien wel beter dan de gemiddelde Noord-Hollander. Dus toen ik voor de functie werd benaderd heb ik vrijwel direct ja gezegd, want ik heb PWN altijd een heel mooi bedrijf gevonden’’, zo meldt Schneiders.

Hij volgt Frits van Bruggen op, die deze functie sinds 2012 bekleedde.

Schneiders over het drinkwaterbedrijf: ,,Ik heb zelden zo’n enorme betrokkenheid van medewerkers gezien, die zorgen dat de productie van drinkwater 24 uur per dag doorgaat, ook tijdens extreme droogte. Veel medewerkers zien PWN dan ook als tweede thuis en ik ben er zeker van dat dat voor mij ook zal gaan gelden. Interim directeur Ria Doedel sprak bij de overhandiging van een paar veiligheidsschoenen de woorden: ’Zo, hier moet je het acht jaar mee doen!’ Die uitdaging ga ik graag aan.’’

Naast zijn functie bij PWN is de oud-burgemeester bij verschillende andere instanties in en om Haarlem betrokken. Zo is hij voorzitter van Bevrijdingspop, voorzitter van Voedselbank Haarlem en voorzitter van de raad van toezicht van het Spaarne Gasthuis. Ook is hij voorzitter van het VSBfonds.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.