Kat ontsnapt op Schiphol, baasjes nu ’even terug’ uit Atlanta om het beestje op te halen

Het diertje wordt nu verzorgd door de medewerkers en maakt het goed
© Foto twitter/dierenambulance Amsterdam
Schiphol

Een kat is donderdag tijdens het overstappen op Schiphol uit een bagagekoffer ontsnapt. De eigenaren van de kat waren al onderweg naar Amerika, toen ze ontdekten dat hun huisdier niet aan boord was.

Dat meldt de Dierenambulance Amsterdam op Twitter, die de kat opving.

De eigenaren hebben het hele vliegtuig uitgekamd. Ze waren onderweg met drie katten in de handbagage. Maar op tien kilometer hoogte werd ontdekt dat een dier niet meer aan boord was van het vliegtuig. Schijnbaar kroop de familie op handen en voeten door het toestel. ’Where is my baby?!’, roepend. Dat melden ooggetuigen op Twitter.

Maar de kat bleek rond te lopen bij Schiphol Plaza in de buurt bij vertrekhal 3. ’Maak je wereld groter, moet deze KLM-reiziger gedacht hebben’, aldus de dierenambulance. Hoe het diertje uit de bagagekoffer heeft kunnen ontsnappen, is niet duidelijk.

De kat maakt het goed en wordt zo snel mogelijk opgehaald, aldus de dierenambulance. ’Het personeel van deze kat is op de hoogte en moet ’even’ uit Atlanta invliegen om deze heerlijkheid op te halen’, aldus de dierenambulance medewerkers op Twitter.

Een medewerker van de Dierenambulance Amsterdam op Schiphol.
© Foto twitter/dierenambulance Amsterdam

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.