Haarlemmer en IJmuidenaar aangehouden in zaak-Maduro, lichaam van Arubaan lag vermoedelijk maand in water van Mooie Nel

Vondst van het lichaam in de Mooie Nel.

Vondst van het lichaam in de Mooie Nel.© Archief

Wessel Mekking
Haarlem

De recherche heeft dinsdag twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van Gregori Lindomar Maduro (31).

Het levenloze lichaam van de Haarlemse Arubaan werd op 7 april aangetroffen in het water van de Mooie Nel in Haarlem.

Het stoffelijk overschot lag toen vermoedelijk al een maand in het water. Het lichaam was in camouflagezeil verpakt en met ducttape vastgezet. Het pakket was verzwaard met tegels. Het vermoeden was dat Maduro in maart door twee mannen vanaf een bootje het water in was gegooid.

De aangehouden mannen, een 33-jarige IJmuidenaar en een even oude Haarlemmer, zitten in beperkingen. Dat betekent bijvoorbeeld dat ze geen contact mogen hebben met medegevangenen en niet mogen bellen. Alleen hun advocaat mag met ze spreken.

Vanwege deze beperkingen geeft de politie nu verder geen informatie. De recherche zet het onderzoek voort.

Eerder besteedde tv-programma Opsporing Verzocht al aandacht aan de zaak. Daarop kwamen tientallen tips binnen. Toch blijft de politie op zoek naar personen die meer weten over de zaak.

Het lichaam van Maduro werd gevonden op een kilometer afstand van de loods aan de Bingerweg in de Waarderpolder waar de Arubaan woonde. De vader van twee kinderen was tien jaar geleden naar Nederland gekomen.

Lees ook: Recherche ontvangt 28 tips in onderzoek naar dood Haarlemse Arubaan Gregori Maduro

Lees ook: Straattegels kunnen cruciaal zijn bij oplossing moordzaak Haarlemse Arubaan Gregori Maduro, beloning van 15.000 euro uitgeloofd [video]

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.