Atleet Jochem Dobber (23) uit Santpoort-Zuid vlak achter olympisch kampioen op 400 meter bij wedstrijden in Zwitserland [video]

Jochem Dobber (links) op weg naar de tweede plaats op de 400 meter.
© Foto EPA
Bellinzona

Atleet Jochem Dobber is bij wedstrijden in het Zwitserse Bellinzona op de 400 meter maar net verslagen door regerend olympisch kampioen Wayde van Niekerk.

De regerend Nederlands kampioen uit Santpoort-Zuid kwam tot een tijd van 45,78, Van Niekerk klokte 45,58.

De 23-jarige Dobber, atleet van AV Suomi, maakt al de hele zomer indruk. Hij trainde voor het eerst de hele winter mee met de bondstrainingen op Papendal en boekte enorme vooruitgang, waardoor de Olympische Spelen van Tokio volgend jaar ineens volop in beeld komen voor hem.

De Zuid-Afrikaanse winnaar Van Niekerk liep in 2016 in Rio naar olympisch goud in een wereldrecordtijd (43,03). Dat hoge niveau haalde hij daarna niet meer, vooral omdat hij geplaagd werd door blessures.

Eind 2017 scheurde hij een kruisband tijdens een rugbywedstrijd. Sindsdien verliep zijn herstel moeizaam. Vorige maand werd duidelijk dat hij ook besmet is geweest met het coronavirus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen