Premium

Erik Jobben plotseling weg als directeur De Meerse en poppodium Duycker in Hoofddorp. Hij werkte mee aan veranderingen Cultuurgebouw, maar zag daarin geen plek meer voor zichzelf

Erik Jobben (links) met zijn vrienden van theatergroep Niet Schieten!, met wie hij de theaters aandoet. Op vrijdag 4 december staan ze in De Luifel in Heemstede.
© Publiciteitsfoto
Hoofddorp

Directeur Erik Jobben van schouwburg De Meerse en poppodium Duycker in Hoofddorp is vrij plotseling vertrokken bij deze organisaties. Zijn vertrek sloeg in als een bom. De cabaretier en inmiddels ook schrijver werkte negentien jaar bij De Meerse. Directe aanleiding is dat Jobben voor zichzelf weinig uitdaging ziet in de toekomstige ontwikkelingen van Het Cultuurgebouw.

„Heel jammer dat hij gaat. Het ging heel plotseling. Ik moest zelf even slikken”, zegt Arjen Davidse, directeur-bestuurder van Het Cultuurgebouw. „Hij heeft in al die jaren veel betekend voor de Meerse en Duycker, ook in artistiek opzicht. Ik denk dat hij tijdens zijn vakantie dingen voor zichzelf op een rijtje heeft gezet. Hij vertelde mij dat zijn ambities elders lagen. En ook dat hij het roer wilde omgooien.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.