Selena Piek toont haar waarde voor Duinwijck

Selena Piek© Archieffoto

Haarlem

Duinwijck is zaterdag het nieuwe seizoen in de eredivisie begonnen met een verdienstelijk 4-4 gelijkspel tegen het sterke Haagse DKC. Na een 1-4 achterstand knokte de ploeg zich prima terug.

Opvallende aanwezige was Selena Piek. De international is nog steeds lid van Duinwijck en probeert zich zowel in het gemengd dubbel als het vrouwendubbel te plaatsen voor de Olympische Spelen. Normaliter zou zij volop gewikkeld zijn in de strijd om definitieve kwalificatie, maar de meeste toernooien zowel in Europa als Azië worden afgelast vanwege corona. Piek: ,,Mijn agenda is boordevol gevuld maar ook met vraagtekens omgeven. Er zijn veel problemen met reizen, quarantaine maatregelen en veel afgelaste toernooien worden in het voorjaar ingehaald. Kwalificatie voor de Spelen blijft voor mij het allerbelangrijkste, maar op een aantal tussenliggende vrijkomende momenten kan ik wel van nut zijn voor Duinwijck.”

Ze bewees zaterdag meteen haar klasse door overtuigende winst in het vrouwendubbel met Debora Jille en ook de winst in het laatste gemengd dubbel met gelegenheidspartner Adrian Dziolko was veelzeggend. De Poolse enkelspelspecialist werd pas kort geleden aangetrokken door de club. Hij luisterde goed naar de aanwijzingen van zijn vrouwelijke partner en liet regelmatig iets zien van zijn niveau. Hij trof het niet dat hij het bij zijn debuut in de eredivisie moest opnemen tegen Mark Caljouw, de huidige nummer 36 van de wereld. Ook hij kan vanwege corona niet terecht in het internationale circuit en daarvan profiteert dan weer zijn club DKC. ,, Tja” verzuchtte Dziolko, die in 2016 voor zijn land uitkwam op de Olympische Spelen. ,,Hij was nu even een maatje te groot voor mij met 13-21, 10-21. Ik heb begrepen dat er geen sterkere singelaars dan hij zijn in Nederland, dus wat dat betreft heb ik het ergste gehad.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen