Telstarspits Plet scoorde in de voorbereiding niet: ’Ik hecht daar geen waarde aan, ik wil vooral een klik krijgen met de jongens’

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Dat Glynor Plet in de voorbereiding niet wist te scoren baart hem in aanloop naar de seizoensopener zondag om 12.15 uur tegen Volendam geen zorgen.

Plet weet dat hij af wordt gerekend op doelpunten maar blijft rustig. ,,De voorbereiding is goed om fit te worden en op elkaar ingespeeld te raken. Tuurlijk, als spits wil je scoren. Op dit moment hecht ik daar niet zoveel waarde aan. Ik wil vooral een klik krijgen met de jongens. Als ik straks in de competitie wel scoor dan ben ik gewoon tevreden.”

Verhalen dat de oud-speler van onder meer FC Twente, Heracles Almelo, Racing Genk en Go Ahead Eagles niet past in het spelsysteem van Andries Jonker, wijst hij van de hand. ,,Nee, ik kan mij goed vinden in het 5-3-2 systeem. Je kan het op verschillende manieren invullen. Er zijn geen buitenspelers maar de backs kunnen ook hoog opkomen. Die kunnen je dan ook van voorzetten voorzien. Ik denk dat dat nog wel beter kan, maar we zitten aan het begin van het seizoen. We gaan daar zeker nog stappen in zetten. Als ik er niet genoeg aansluiting is, moet ik de bal goed bij me houden zodat de rest aan kan sluiten. Op die manier ontstaan er meer afspeelmogelijkheden en kansen op goals.”

Lees ook: Vissersderby tegen Telstar vooral vroeger een begrip: ’Als Volendam verloor kon je op de visafslag je borst nat maken’

Toen Plet vorig jaar terugkeerde bij de club waar hij tussen 2008 en 2010 doorbrak, had hij ruim twee jaar geen wedstrijden gespeeld. Bij zijn vorige club Alanyaspor liep hij vooral rondjes om het trainingsveld. Vandaar dat het eerste seizoen bij Telstar vooral in het teken stond van fit worden. Toch was hij als pinchhitter van waarde en kwam hij in 21 optredens tot zeven doelpunten. Vaak speelde hij nog met pijn in zijn voeten. ,,Dat gaat nu veel beter. Ik voel me erg goed. Je merkt wel dat je ouder wordt. Ik moet nu bewuster trainen en goed op mijn voeding letten, vroeger was dat niet nodig. Dan ging het vanzelf.”

Telstar kondigde woensdag de komst van twee huurlingen aan. Aanvaller Sebastian Soto en middenvelder Daniel Adshead komen beide van Norwich City. Adshead is naar verwachting zondag inzetbaar. Soto nog niet. Verdedigers Kick Groot en Anthony Berenstein zijn nog geblesseerd. Redouan el Yaakoubi is fit genoeg om mee te doen, Anass Najah is een twijfelgeval.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen