Grote consternatie in Overveen vanwege ’komst’ statushouders: woensdag informatieavond

Blekersveld.

Blekersveld.© Cyclomedia

Hein Flach
Overveen

In Overveen is grote consternatie ontstaan over het voornemen om in het wijkje ’Blekersveld’ zestig woningen te bouwen voor onder andere statushouders.

Op een grasveldje aldaar komen op korte termijn zestig woningen, waarvan er dertig worden toegewezen aan veertig statushouders en dertig aan reguliere woningzoekenden.

Lees ook: Bloemendaalse asielzoekers moeten nu naar Overveens ’Blekersveld’: ’Statushouders worden op vervuilde grond gedumpt’

Woensdagavond is hierover een informatieavond belegd in het gemeentehuis in Overveen. Tijdens de avond, waar in verband met de coronamaatregelen ’slechts’ 45 belangstellenden in het raadhuis terechtkunnen, wordt gepoogd een livestream op te zetten, zodat iedereen die belangstelling heeft voor dit onderwerp en de uitleg van B en W waarom juist voor deze plek is gekozen, de discussie toch kan volgen.

Een actiegroep, de stichting ’Blekersveld Groen’, is fel tegen de gang van zaken en de wijze waarop dit besluit tot stand gekomen is. Zij is onder meer een flyeractie begonnen en roept iedereen op zich aan te melden voor de informatieavond. Deze club heeft al juridische stappen aangekondigd als de plannen doorgang vinden.

De eerste 45 mensen die zich via bloemendaal.nl/blekersveld aanmelden, krijgen een plaatsje in het gemeentehuis. De rest mag niet fysiek aanwezig zijn. Er komen nog vervolgbijeenkomsten, laat een gemeentewoordvoerder weten.

Het Blekersveld is een groenstrook aan de Dompvloedslaan, achter de Westelijke Randweg. Het gemeentelijke terrein is nu niet vrij toegankelijk, omdat de grond is vervuild en ook omdat er bijenkasten opgesteld staan.

Eerder vielen andere locaties voor de statushouders af, wegens groot verzet van omwonenden, onder meer op de Zomerzorgerlaan in Bloemendaal en in de buurt van Kennemerpark in Overveen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.