Introductieweek Inholland Haarlem voor het grootste deel online

Hogeschool InHolland in Haarlem.
© United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Veel hogescholen en universiteiten hebben de introductieweken vanwege corona op de schop moeten nemen. Zo ook Inholland in Haarlem. Van 24 tot 28 augustus krijgen de nieuwbakken studenten een online introductieprogramma voorgeschoteld.

Voor de zomervakantie had InHolland al besloten om de introductieweek voor een groot deel online te laten plaatsvinden. Doordat het besluit vroeg genomen was, kon de organisatie van de introductieweek al snel aan de slag met het programma.

Alle eerstejaarsstudenten van de Haarlemse hogeschool krijgen een online introductieprogramma, aangevuld met fysieke activiteiten die per opleiding verschillen.

,,Maandag en woensdag nemen twee studenten het Instagram-account van Inholland Haarlem over. Ze laten zien waar je als student in de stad kunt wonen, zij stellen de verschillende studie- en studentenverenigingen voor en ze nemen digitaal de studenten mee naar leuke hotspots in Haarlem, Overveen en Zandvoort’’, vertelt de inmiddels afgestudeerde Donny Keizer, een van de organisatoren van de introductieweek.

Daarnaast worden er op dinsdag verschillende workshops georganiseerd, is er op donderdag een online disco-bingo en is er daarnaast de hele week live radio te horen. Het programma is voor zowel studenten als geïnteresseerden te volgen via Instagram en Facebook.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.