Spitspont donderdag weer terug in Velsen

DE spitspont komt weer terug.
© Archieffoto
Velsen-Zuid

De spitspont in Velsen over het Noordzeekanaal vaart donderdag weer de normale dienstregeling. De kapotte pont bij Zaandam is gerepareerd waardoor de Velsense extra pont weer terug kan komen.

Scholieren en forensen en forensen moesten het woensdag opnieuw met een pont doen. De stuurinrichting van de Hempont was kapot gegaan, aldus een woordvoerster van het GVB. Daardoor ging de pont in Velsen niet om de tien maar om de twintig minuten. Het was daardoor drukker op de pont.

Volgens forens Gerko Buist was de situatie ’onverantwoord’. ,,Mensen staan als haringen in een ton, anderhalve meter hoeft niet want mondkapje maar wel acht voertuigen die ook door de Velsertunnel kunnen.’’

Wethouder Bram Diepstraten heeft contact opgenomen met het GVB om strakkere afspraken te maken zodat ’we beter kunnen inspelen op actuele drukte’, zegt hij op twitter.

De Noordzeekanaalponten hebben de laatste tijd vaker te maken met technisch malheur. De ponten over het Noordzeekanaal zijn al oud en dringend aan vervanging toe. Velsen heeft het al eerder dit jaar met een pont moeten doen omdat een pont uit de vaart was. De eerste nieuwe pont is in de tweede helft van 2021 voorzien.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.