T-shirts, rozen en een erehaag voor Bas van Wijk; Nabestaanden lopen stille tocht door Badhoevedorp [video]

Badhoevedorp

Gekleed in witte T-shirts met daarop de tekst ’Onze held’ en met een witte roos in de hand liep een grote groep familieleden en vrienden van de vermoorde Haarlemmer Bas van Wijk (24) vrijdagavond een stille tocht door Badhoevedorp, de plaats waar Van Wijk is opgegroeid.

Ook burgemeester Femke Halsema van Amsterdam, Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer en Jos Wienen van Haarlem liepen mee. Daarnaast was Jan Kloppenburg, vader van de in 1996 door zinloos geweld omgekomen Joes, bij de stille tocht aanwezig. Joes kwam net als Van Wijk uit Badhoevedorp.

Erehaag

De indrukwekkende tocht begon en eindigde bij voetbalvereniging Pancratius, waar Bas in zijn jeugd speelde. De route liep onder andere langs Van Wijks ouderlijk huis in de Egelantierstraat.

Langs de route vormden tientallen belangstellenden een erehaag om de laatste eer te bewijzen aan Van Wijk. De organisatie had hen gevraagd niet mee te lopen met de tocht om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Bekijk hieronder de fotoserie van de stille tocht.

© ANP
De start van de stille tocht vanaf voetbalclub Pancratius, met de familie van Van Wijk voorop.
© ANP
© United Photos/Toussaint Kluiters
Burgemeester Jos Wienen van Haarlem, burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer en burgemeester Femke Halsema van Amsterdam lopen mee.
© ANP
© United Photos/Toussaint Kluiters
© ANP
© ANP

Video: Mizzle Media

Lees ook:

Na dood van Bas Vijzelaar treurt Haarlemse sportschool nu om de doodgeschoten Bas van Wijk: ’Ze waren sportmaatjes van elkaar, grote Bas en kleine Bas’

Amsterdamse burgemeester Halsema: ’Bas van Wijk betaalde hoogste prijs voor zijn moed’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.