Verrassingsactie voor verstandelijk gehandicapte Telstarfan Ischa: stuur ’m een kaartje voor zijn 40e verjaardag

Ischa en zijn tweelingbroer David Bronsveld: bijna veertig.
© particuliere foto
Zandvoort

Ischa Bronsveld wordt donderdag 13 augustus 40 jaar en wilde dat grootst vieren. Maar dat gaat met de 1,5 meter-maatregelen dus niet. Tweelingbroer David heeft een verrassing voor zijn verstandelijk gehandicapte broer bedacht: hij roept via Twitter en Facebook iedereen op om Ischa een verjaardagskaartje te sturen.

Dat kaartje mag naar:

Ischa Bronsveld

Poststraat 7d

2042HA Zandvoort

De Bronsvelds gelden al fervente supporters van Telstar. Dus ook de voetballers van Telstar zouden op zijn verjaardag moeten komen, had Ischa al bedacht.

David: ,,Hij wilde iedereen uitnodigen: familie, vrienden, bekenden, de mensen van de kinderboerderij bij De Hartekamp waar hij werkt... Honderd mensen? Nee, veel meer joh. Hij was er ook al maanden mee bezig.

We hebben hem moeten uitleggen dat het echt niet gaat. Dat is wel lastig. Ik had zelf mijn veertigste ook wel groots willen vieren. Over tien jaar de vijftigste dan maar.’’

Gevierd wordt er toch wel. Maar dan kleiner. ,,Mijn broer en ik gaan met de familie lekker uit eten volgende week. Dat wordt echt wel heel leuk. We zijn nu - as we speak - het Pieterpad aan het lopen. Het is heerlijk.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.