Veiligheidsregio: Iedereen welkom aan de kust maar houd die 1,5 meter afstand

Op de stranden kan de 1,5 meter afstand redelijk worden aangehouden.
Haarlem

Ondanks het warme weer blijft wat de Veiligheidsregio Kennemerland iedereen welkom aan de kust. Ondanks de drukte van woensdag kon volgens de VRK de veiligheid, weliswaar met de nodige maatregelen, worden gewaarborgd.

Vanwege het warme weer verwacht Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) de komende dagen opnieuw veel drukte aan de stranden, maar ook in natuurgebieden en bij andere trekpleisters. Dagtoeristen moeten er rekening mee houden dat de gemeente en de politie bij grote drukte of volle parkeerterreinen de toegangswegen kunnen afsluiten. De veiligheidsregio roept op om zoveel mogelijk met de fiets of scooter te komen om onveilige situaties op toegangswegen en in treinen te voorkomen. ,,Check verder vooraf ook de actuele verkeerssituatie en drukte op locatie’’, aldus de VRK.

Zelfs tijdens de drukte van woensdag kon op de stranden de 1,5 meter afstand worden gehouden. De problemen deden zich vooral voor door drukte, stagnatie en beperkingen op parkeerterreinen en toegangswegen. Er moesten maatregelen worden genomen om onveilige situaties te voorkomen.

De veiligheidsregio roept strandgangers op om bij voorkeur met de fiets of scooter te komen en voldoende eten en drinken mee te nemen. Andere adviezen: Volg ter plaatse de instructies van de verkeersregelaars op, als het ergens te druk is ga dan naar een andere plek om van het weer te genieten en houd je altijd aan de basisregels: blijf thuis bij klachten, houd 1,5 meter afstand en was vaak je handen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.