Auto crasht op Zeeweg: drie jongeren naar het ziekenhuis, bestuurder naar het politiebureau

© Foto Rowin van Diest
© Foto Rowin van Diest
© Foto Rowin van Diest
© Foto Rowin van Diest
© Foto Rowin van Diest
© Foto Rowin van Diest
© Foto Rowin van Diest
1/7
Overveen

Een auto met daarin vier inzittenden is dinsdagavond op Zeeweg gecrasht. Rond 22.45 uur reed de auto met daarin vier jongeren vanuit Haarlem richting Bloemendaal aan Zee, toen deze aan het einde van de Zeeweg van de weg raakte. De auto schoot de berm in, raakte een elektriciteitskast en werd via de volgende berm langs het fietspad gelanceerd in richting het voetpad. Daar kwam de auto tot stilstand.

Hulpdiensten rukten groots uit om hulp te verlenen. Zes ambulances, de brandweer en politie kwamen ter plaatse. In de auto zaten twee jongens en achterin zaten twee jonge vrouwen. De twee vrouwen zijn met behulp van de hulpverleners uit het voertuig gehaald.

Na de eerste zorg op straat moesten drie van de vier overgebracht worden naar het ziekenhuis voor verdere zorg. De bestuurder van de auto is door de politie meegenomen naar het politiebureau.

De auto die via de berm gelanceerd werd, is daarbij over de kop geslagen. De schade aan de auto was groot. Een bergingswagen heeft de beschadigde auto weggesleept.

Ook werd een elektriciteitskast omver gereden. Liander is ter plaatse gekomen om de kast veilig te stellen.

Lees ook: Bestuurder (19) verongelukte auto Zeeweg was onder invloed van hennep en mogelijk lachgas

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.