Stilteprotest viruswaanzin kan niet lang genoeg duren: Paniekzaaien rond corona is pas waanzin | Commentaar

Waarom verzwijgen de media stelselmatig de waarheid, lopen journalisten aan de leiband van de overheid en onderzoeken ze nooit hoe het werkelijk zit met corona? Vragen die zondag werden afgevuurd op de journalist van deze krant, die verslag kwam doen van de zoveelste oploop van virussceptici.

Ze noemen zichzelf viruswaanzin of, zoals zondag, Freedom Above All en hebben allemaal een broertje dood aan de overheid en haar schoothondje; de media. Zondag had een handjevol viruswaanzinnigen zich verzameld op het Museumplein. Zaterdag was een deel van hen al op de wekelijkse audiëntie op het Malieveld geweest. Veel zijn het er niet, al is dat volgens de sceptici ook een leugen van de media, maar ze tonen wel inzet.

Maandag meldde argwanend Nederland zich bij diverse mediabedrijven voor een stilteprotest. Verzet omdat journalisten de mondkapjesplicht in de grote steden niet ’crimineel’ noemen, terwijl ’het dragen van mondbedekking schadelijk voor de gezondheid en zelfs levensbedreigend kan zijn’. En dat terwijl er amper iemand aan corona zou zijn overleden.

Het is moeilijk argumenteren met mensen die een compleet andere taal lijken te spreken. De als kritiek verkochte virusparanoia heeft echter ook gevaarlijke kantjes. In paniek om een ineenstortende economie en afkeer van een verstikkend mondkapje, kunnen neutrale volgers gemakkelijk in verleiding worden gebracht deze zoete koek te slikken. En op mondkapjesweigeraars en vaccinmijders zit de samenleving nu echt niet te wachten. Paniekzaaien rond corona is pas waanzin.

Lees ook:

Stilteprotest tijdens luchtalarm: Viruswaanzin op de stoep van de NOS; ’Tired of your bullshit’

Meer nieuws uit Opinie-Column

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.