Amerikaanse pitcher Alyson Spinas redt Olympia Haarlem in beide duels tegen Pioniers

Haarlem

De softbalsters van Olympia Haarlem wonnen in eigen huis tweemaal van het nog puntloze Hoofddorp Pioniers. De zeges kwamen echter lastiger tot stand dan de cijfers (7-4 en 12-5) doen vermoeden.

In beide duels moest de Amerikaanse pitcher Alyson Spinas er aan te pas komen om het water makende vlaggenschip van Olympia Haarlem voor kapseizen te behoeden.

In de openingswedstrijd werd startend pitcher Amber Krijgsman al in de eerste inning naar de kant gehaald. ,,Als je als pitcher direct zes hits om je oren krijgt dan moet je ingrijpen’’, verklaarde Gregory Grampon, de coach van Olympia Haarlem, de rigoureuze ingreep. ,,Vooral ter bescherming van in dit geval Amber.’’

In een flits liep Hoofddorp in de openingsinning naar 4-0. Spinas kwam en stond in het vervolg niets meer toe. Aan slag stelde de thuisploeg orde op zaken.

In het tweede duel was het pitcher Lisa Hop (Mariëlle Vleugels was geblesseerd) die bij 5-5 in de vierde inning plaats moest maken voor Spinas. Opnieuw hield het krachtmens de nul. En ook nu deed het sterke aanvalsspel van Olympia Haarlem de rest.

De conclusie dat Krijgsman en Hop zaterdagmiddag zwak presteerden is volgens coach Grampon een onterechte. ,,Daar zou de slagploeg van Hoofddorp Pioniers tekort mee worden gedaan. De speelsters van de tegenstander waren er klaar voor en lieten dat zien. Maar Spinas was een maatje te groot voor hen.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen