Aantal coronapatiënten in ziekenhuis blijft stabiel

ANP Producties | Bron: ANP

De toename van het aantal coronagevallen leidt nog altijd niet tot drukte in de ziekenhuizen. Het aantal opgenomen coronapatiënten blijft stabiel.

Op de intensive cares liggen dinsdag 19 mensen met het coronavirus. Dat zijn er 2 minder dan op maandag, maar 3 meer dan op zondag. Het aantal schommelt nu al twee weken rond de 20. Het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen steeg van 70 naar 77. Ook dat past binnen het beeld van de afgelopen twee weken. In totaal liggen momenteel 96 coronapatiënten in een ziekenhuis. "Een stabiel en rustig beeld", noemt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg het.

Op de ic's liggen ook 538 mensen met andere aandoeningen, zoals kanker en hartklachten. Dat betekent dat intensivisten in totaal 557 mensen behandelen. Dat aantal schommelt al sinds begin juni rond de 600. Onder normale omstandigheden zouden ic's ongeveer 900 mensen behandelen. Daarvoor zijn 1150 bedden beschikbaar. Meer dan de helft van de ic-bedden wordt momenteel dus niet gebruikt.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.