Velsenaren aangehouden voor rellen tijdens verboden demonstratie in Den Haag

© Foto politie

Internetredactie
Velsen

Twee mannen uit Velsen zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen tijdens de verboden demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag op 21 juni. Dat meldt de politie dinsdag.

De 27-jarige verdachte meldde zich maandag op het politiebureau waar hij werd aangehouden. De 35-jarige man werd dinsdag aangehouden. Waar deze verdachte werd aangehouden, is niet bekend gemaakt. Evenals de exacte woonplaatsen van de verdachten.

Tijdens de confrontaties met de Mobiele Eenheid (ME) gebruikten relschoppers geweld. Zij gooiden met rookbommen en stenen en gingen de ME fysiek te lijf. De politie hield op de dag van de demonstratie 425 personen aan.

Na de rellen startte de politie direct een onderzoek. Dat heeft inmiddels voor nog eens 23 aanhoudingen gezorgd.

De politie kijkt nog uit naar drie verdachten. Naast de beelden die via opsporingsprogramma’s zijn verspreid, zijn ook op de site van de politie beelden van relschoppers geplaatst. Daar staan de foto’s van de drie relschoppers die nog niet zijn herkend.

Op dinsdag 14 juli werden beelden getoond van de relschoppers in de uitzendingen van Opsporing Verzocht en Team West. Dankzij de tips die dit opleverde werd de identiteit van meerdere verdachten bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.