AVROTROS viert 50-jarig jubileum Toppop

ANP Producties | Bron: ANP

Het is in september precies vijftig jaar geleden dat het muziekprogramma Toppop voor het eerst werd uitgezonden. De AVROTROS staat op radio en televisie stil bij het jubileum, maakte de omroep dinsdag bekend.

Op tv wordt in Het beste van... 50 jaar Toppop vanaf 5 augustus op NPO 3 teruggeblikt op hoogtepunten uit het archief. Bekende Nederlanders als Karin Bloemen, Erik de Zwart, Alain Clark en Glen Faria delen hun favoriete optredens uit het programma dat tot en met 1988 te zien was. Uiteraard gaat ook presentator Ad Visser terug in de tijd.

Op 2 september wordt op NPO 3 ook de documentaire Het verhaal van 50 jaar Toppop uitgezonden. Hierin praten onder anderen Ad Visser, bedenker Rien van Wijk, regisseur Chris Berger en eindredacteur Jessy Winkelman over de geschiedenis van het muziekprogramma en de optredens van artiesten uit binnen- en buitenland.

NPO Radio 5 besteedt van 14 tot en met 18 september aandacht aan het jubileum. Elke dag is een portret te horen van mensen die aan Toppop hebben meegewerkt. Ook speelt Visser een dagelijkse quiz met luisteraars en deelt iedere avond een gast zijn herinnering aan het programma.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.