Premium

Kersverse Dorpsraad Spaarndam verscheurt in alle stilte tien jaar protest tegen waterwoningen SpaarneBuiten. Een reconstructie

Na jaren van verzet lijkt ineens niets meer de bouw van acht watervilla’s langs deze oever van de Mooie Nel bij molen De Slokop nog in de weg te staan.
© Foto Richard Stekelenburg
Spaarndam

De acht omstreden watervilla’s in de Mooie Nel bij molen De Slokop waar Spaarndam al meer dan tien jaar tegen vecht, lijken er nu toch te gaan komen. De bouw ervan wordt mogelijk gemaakt door een wel heel opmerkelijk besluit van het nieuwe Dorpsraadbestuur onder leiding van de eind januari aangetreden voorzitter Jacques Hendriks. In alle stilte blijkt die het Spaarndamse verzet tegen de woningen bij de Raad van State eind vorige maand te hebben ingetrokken.

Verbazing alom in met name het oude, Haarlemse deel van het dorp, want: de hoogste bestuursrechter, de Raad van State, had de Dorpsraad in april juist nog in het gelijk gesteld in haar bezwaren tegen de watervillabouw in deze groene rand. En niet voor het eerst. Waarom dan deze capitulatie?

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.