GGD verwacht toename coronabesmettingen in Hillegom

HILLEGOM

De GGD denkt dat het aantal besmettingen met het coronavirus in en rond het Zuid-Hollandse Hillegom nog gaat toenemen. Het is momenteel het grootste besmettingscluster van Nederland.

In het dorp zijn 28 mensen besmet en tientallen andere besmettingsgevallen worden aan het dorp gelinkt. Alle besmettingen worden in verband gebracht met bezoek aan café De Kleine Beurs in Hillegom.

Lees ook: Hillegommers nuchter onder corona-ontploffing: ’Iedereen kreeg er lak aan. Dan ben je de sjaak’

De GGD kan geen voorspellingen doen over hoeveel besmettingen er nog bij komen."Gemiddeld raakt 13,7 procent van de mensen die contact heeft met een besmet persoon, ook besmet met het virus", aldus een woordvoerder van de GGD. Het gaat dan ook over huisgenoten, met wie vaak intensief contact is.

Het contactonderzoek richt zich momenteel vooral op het bepalen met wie besmette mensen nauw contact hebben gehad. "De kans op een besmetting is bij intensief contact, zoals bijvoorbeeld samen sporten, een stuk groter", zegt de woordvoerder.

Ook in regio's in de buurt van Hillegom zijn nieuwe besmettingen gemeld, die zijn terug te leiden naar het café in Hillegom. De gemeente Hillegom heeft dinsdag bekendgemaakt dat de jaarlijkse najaarsfeesten zijn afgelast, vanwege het virus. Volgens de gemeente kan de 1,5 meter afstand tussen mensen niet worden gewaarborgd.

Lees ook: 23 nieuwe coronabesmettingen in Hillegom: ’Wake-up call voor hele Randstad’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.