Hilversumse Corrie de Jong prijst hulpvaardige jeugd na fietsongelukje

Corrie de Jong-Den Ouden uit Hilversum moet even haar dankbaarheid kwijt.

„Dit vind ik zó aardig! Dinsdag 30 juni reed ik rond 4 uur ’s middags op de fiets over de Groest in Hilversum. Een scooter kwam mij tegemoet vanuit de Herenstraat en ondanks dat wij allebei langzaam reden, was het niet helemaal duidelijk wie waarheen ging. Ik verloor mijn evenwicht en viel op de grond met de fiets. De scooter reed door, maar opeens stonden er vier jongens om mij heen. Eén beurde mij op, één raapte mijn fiets op en twee jongens raapten mijn boodschappen op, welke op de grond lagen. Ik was erg ontdaan en geschrokken, maar voelde mij zo dankbaar voor de hulp die ik van deze aardige jongens kreeg. Nogmaals veel dank.”

Tui

Frans en Tineke Ruiter uit Heerhugowaard zijn in augustus vijftig jaar getrouwd. Ze wilden met hun kinderen en kleinkinderen naar Eurodisney in Parijs en boekten bij Tui drie huisjes, entree, ontbijt en diner voor drie dagen. Maar door corona werd de trip onzeker. Ze gingen informeren en hoorden dat zij kosteloos konden annuleren en dat het reeds betaalde bedrag teruggestort zou worden. „In zeker voor de reisbranche moeilijke tijd vonden wij dit zo bijzonder. Als alles weer rustig wordt boeken we zeker bij Tui.”

Koos Rood

Witgoedberijf Koos Rood uit Heerhugowaard krijgt een compliment van Wijnanda Klaver uit ’t Veld. Bijna al haar witgoed kom daar vandaan, maar het onlangs gekochte koffiezetapparaat van AEG was een tegenvaller. Hij lekte en schonk moeilijk. Ergernis die niet wilde wennen. Toen zij en haar vriend voor iets anders weer in de winkel waren, vertelde ze het. Ze kreeg prompt het aanbod hem terug te brengen voor een oplossing. Er stond toen een Philips koffiezetter klaar om uit te proberen. Die schonk prima en Klaver kreeg hem zonder meerkosten mee. ’Top!’

Uw compliment?

Heeft u ook een compliment? Mail het ons en vergeet niet uw woonplaats te vermelden. Winkeliers, bedrijven en instanties vinden het altijd leuk, zo’n publiekelijk schouderklopje.

Meer nieuws uit Ombudsman

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.