Een punkconcert met louter zitplaatsen. Hoofddorps poppodium Duycker durft het aan

On the Rampage
© PRfoto
Hoofddorp

De Nederlands/Belgische punkband ’On The Rampage’ heeft de primeur: zij spelen vrijdag het eerste seated punkconcert in het Hoofddorpse poppodium Duycker.

On The Rampage is een relatief nieuwe band die harde, no-nonsens streetpunk maakt. Het debuutalbum ’Feelgood Stories In Disguise’ werd in mei dit jaar uitgebracht.

„Een seated punkconcert had ik uit mezelf nooit geprogrammeerd” zegt Onno Blom, programmeur bij Duycker, lachend. „Maar bij Ducyker gaan we graag de uitdaging aan in deze bijzondere tijd.”

,,We hebben lang getwijfeld of we dit moeten doen’’, vervolgt Blom, ,,maar we gaan het gewoon proberen. Als we merken dat het niet werkt en dat mensen toch niet blijven zitten, dan doen we dit na vrijdag niet meer. Maar we willen in deze coronatijden ook deze scene bedienen.’’ Het is niet de bedoeling dat de organisatie in de zaal als een soort handhaver gaat optreden. ,,We rekenen op de onderlinge sociale controle bij het aanwezige publiek’’, aldus Blom.

On The Rampage heeft afgelopen weekend twee concerten gegeven in Essen, Duitsland. Ook dat waren concerten met zitplaatsen. De band zelf was daar zeer tevreden over zo blijkt uit hun Facebookpagina.

Het concert van On The Rampage is onderdeel van het zomerprogramma Liefde voor Muziek in Duycker. Hierin zet het poppodium Nederlandse bands in de spotlight. De deuropbrengst gaat in zijn geheel naar de band.

Vrijdag 24 juli, 20.00 uur, poppodium Duycker. Toegang 10 euro.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.