Rinus van Kalmthout in orde na heftige crash op oval IndyCar-race Iowa; coureur was op weg naar podium [video]

© Screenshot van de crash
Newton

Coureur Rinus van Kalmthout uit Hoofddorp leek op weg naar zijn eerste podium in de IndyCar Series toen hij zaterdag op de oval van Iowa een heftige crash maakte. Hij bleef ongedeerd.

Van Kalmthout reed in tweede positie toen hij werd getoucheerd door Colin Herta. De auto van Herta knalde over de bolide van de negentienjarige Hoofddorper heen. Het aeroscreen van de auto voorkwam dat hij geraakt werd op zijn hoofd. Na een kort medisch onderzoek kon Van Kalmthout verder. Het incident vond plaats in ronde 156 van de 250

Van Kalmthout maakte grote indruk tijdens de race. Hij startte als dertiende en rukte snel op naar de zevende plek. Doordat er een gele vlag werd gegeven na een crash van Will Power, kon Van Kalmthout profiteren door op dat moment een pitstop te maken. Hij klom naar de tweede plaats. De auto van Van Kalmthout was snel en hij leek goede papieren te hebben om zijn eerste podium te rijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De race werd gewonnen door Simon Pagenaud. Van Kalmthout krijgt een herkansing in de tweede race van het weekend. Daarin zal hij starten vanaf positie vijftien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen